Här publicerar jag ett urval från mitt CV.

Arbetslivserfarenhet i urval

Informatör, 2010-
LinnéstudenternaInformatör med ansvar för mediakontakter, samarbetsavtal, interninformation, grafisk formgivning, marknadsföring, skriva debattartiklar, insändare, tal m.m. Arbetsleder en informatörsassistent.

Egen företagare, 2010-2013
Creative HiveEget företag inom marknadsföring, projektledning, copywriting, PR och mediahantering.
Kampanjledare för södra Sverige, valet 2010
Centerpartiets riksorganisationUnder 2010 arbetar jag som kampanjledare för södra Sverige, från Östergötland ner till Malmö. Övergripande ansvar för valkampanjen, och att den genomförs enhetligt i hela regionen. Ansvarig för de Centerpartistiska statsrådens besök i regionen under året. Mediaträning, kampanjutbildningar, stöd till distrikten etc.

Informatör och handläggare, 2008-2010
Studentkåren Högskolan i KalmarAnsvar för mediakontakter, samarbetsavtal, interninformation, grafisk formgivning, marknadsföring, skriva debattartiklar, insändare, tal m.m. Driver även en del projekt. Har vänt en negativ mediebild till en mycket positiv, och ökat frekvensen från 1-2 inslag i media per månad till i genomsnitt 15.

Projektledare Nationellt Centrum för Utomhuspedagogik Vimmerby kommun Jag ledde en förstudie kring etablerandet av ett nationellt centrum för utomhuspedagogik i Vimmerby, kopplat till Astrid Lindgrens landskap. Projektet gick bra, och resulterade i att Linköpings Universitet numera har etablerat ett sådant centrum i Vimmerby. Under ett års tid byggde jag upp ett nationellt nätverk och etablerade Vimmerby som ett ledande namn inom detta område. Arbetsledande ansvar för två medarbetare. Delvis finansierat genom EU:s strukturfonder, med allt vad det innebar av redovisning av projektmedel. Som projektledare var jag ansvarig för allt budgetarbete m.m.

Pressansvarig Centerpartiet Centerpartiets Riksorganisation Under valet 2006 var jag anställd av Centerpartiets Riksorganisation som pressansvarig för toppkandidaterna till Riksdagen från Kalmar och Kronoberg. Jag arbetade med bland andra landsbygdsministern Eskil Erlandsson och riksdagsledamoten Anders Åkesson.

Webmaster EU-supply.com Svenska AB Jag arbetade som webmaster och programmerare för detta internationella dot-com-bolag som har en marknadsplats på webben för byggvaror.

 

Uppdrag i urval

Styrelseledamot i Svenska FN-förbundet Sedan 2006 sitter jag som ledamot i styrelsen för Svenska FN-förbundet, som bildar opinion och informerar om FN, och driver projekt i FN:s anda.  Omvaldes med stort stöd vid kongressen 2009, och är sedan dess även invald i styrelsens arbetsutskott.

Ordförande Kalmar läns FN-distrikt och Kalmar/Ölands FN-förening Sedan 2005 är jag ordförande i Kalmar läns distrikt inom Svenska FN-förbundet, och numera även i Kalmar/Ölands FN-förening.

Ordförande i bostadsrättsföreningen Duvan 5 Som ordförande sedan 2012 har jag ordnat upp den röriga ekonomin, genomfört stora renoveringar (och då upphandlat tjänster), byggt en ny lägenhet, sålt lägenheter, varit hyresvärd åt både privatpersoner och butiker, lagt budgetar, skrivit verksamhetsberättelser och så vidare. Föreningen är numera mycket välmående och har en väl omskött fastighet.

Delegat i riksdagens FN-delegation 2013 FN-förbundet/Riksdagen Deltog som delegat i Sveriges FN-delegation hösten 2013, tillsammans med riksdagsledamöter och LO. Föreläste för delegationen om FN-förbundets förslag för en starkare svensk FN-politik, samt representerade civilsamhället vid besök till en rad FN-organ. Två veckor.

Folkrörelserepresentant i den svenska delegationen till FN:s toppmöte CSD17 FN-förbundet/Regeringskansliet Deltog i den svenska delegationen till FN:s 17:e toppmöte om hållbar utveckling, CSD17 som pågick i New York 4-15 maj 2009. Förhandlade för Sveriges räkning med bland annat de 132 u-länder som ingår i G77-gruppen om torka, ökenspridning och hållbar utveckling i Afrika. Förhandlade även för hela EU:s räkning vid en nattmangling. Jag återkom som observatör två år senare, vid CSD19.

Kalmarambassadör till USA under presidentvalet 2008 Kalmar kommun 2008 fick jag Kalmars Wilmingtonstipendium, vilket innebar att jag reste till vänorten Wilmington i Delaware. Där närvarade jag under valveckan i november då Obama valdes. Jag studerade valarbetet och deltog i Demokraternas valvaka. Jag besökte även tre organisationer som arbetar med HIV/AIDS-frågor. Därefter reste jag längs östkusten för att diskutera valet med väljarna.

Kandidat 17 till Europaparlamentet för Centerpartiet 2009 I valet till Europaparlamentet var jag kandidat nr 17 för Centerpartiet, och drev en ganska aktiv kampanj lokalt i Kalmar län. Kryssade mig upp två placeringar till nummer 15.

Utbildning i urval

Internationella samhällsstudier Högskolan i Kalmar, 2002-2005 Program med huvudinriktning mot statsvetenskap. Även filosofi, engelska m.m.

Projektledning, litteraturvetenskap, personlig utveckling genom mentala processer, avancerat friluftsliv. Högskolan i Kalmar Enstaka kurser jag läst.

Coachning och ledarskap Centerpartiet Inför valet 2010 utbildades jag av Centerpartiet inom coachning och ledarskap, att använda i mitt jobb som kampanjansvarig för södra Sverige.

Mediehantering Kalix Folkhögskola/Centerpartiet Inför valet 2006 utbildades jag av Centerpartiet inom mediehantering, att använda i mitt jobb som pressansvarig.

Övrigt

På egen hand läst in kurser från amerikanska universitet i religionshistoria, filosofi, romersk historia, grekisk historia, religion, kvantfysik m.m.

Tycker om att vandra ensam, resa, arbeta i trädgården, renovera stugan, klappa katten.

Bor i Kalmar tillsammans med sambo och katten Caesar.

Vill gärna jobba med (internationell) politik på heltid!

Om du av någon anledning vill se hela mitt CV, kontakta mig!

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.