Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Arabvärlden : FN-dagen i Kalmar!

Imorgon är det FN-dagen, en dag som är värd att firas. Över hela jorden anordnas manifestationer, seminarier och andra aktiviteter för att framhålla samarbete, fred och mänsklig utveckling. En hel del manifestationer mot våldet i Syrien och andra platser lär också genomföras.

Idag på förmiddagen intervjuades jag av Barometern inför FN-dagen. Frågorna rörde allt från hur FN behöver reformeras till hur mitt eget engagemang började. Givetvis pratade vi en hel del om FN-dagen också. I Kalmar anordnar vi ett firande med en manifestation mot våldet i Syrien, utdelning av Kalmar läns FN-pris, information om våra projekt samt musik och te-mingel i domkyrkan.

Programmet ser ut så här:

18.10 Samling på Larmtorget
18.20  Tal på FN-dagen (av mig)
18.30 Manifestation mot våldet i Syrien
18.40 Fackeltåg till domkyrkan
19-20 firande av FN-dagen i domkyrkan, utdelning av FN-priset
20.00 Te-mingel

Här kan du ladda hem en affisch/flyer: FN-dagen 2012 affisch (pdf)

Varmt välkomna!

Copyright Niklas Carlsson © 2013