Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Alliansen : SVT och neutraliteten

För några dagar sedan visade det sig att en läkare som SVT använde som exempel vid utfrågningen av statsminister Reinfeldt (han var deltidssjukskriven och fick ställa en kritisk fråga till statsministern) engagerade sig för Socialdemokraterna. Det var givetvis oacceptabelt att en valarbetare för oppositionen framställdes som en partipolitiskt obunden väljare som ville ställa en fråga till Reinfeldt. Programledarna urskuldade sig i efterhand, men fick en hel del kritik för att de inte varit noggrannare.

Igår genomfördes en stor debatt i SVT/UR om skolfrågorna. Samtliga partiledare deltog, och det hela leddes av programledaren för UR:s Skolfront, Natanael Derwinger. Nu visar det sig att SVT återigen klivit i vänsterklaveret. Expressen skriver idag att Derwinger 1) varit medlem i Ung Vänster, och 2) haft ett förhållande med Maria Wetterstrand. Hur opartisk är man då?

Förtroendet för SVT:s opartiskhet börjar onekligen naggas i kanten.

Copyright Niklas Carlsson © 2013