Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Arbete i stugan – nytt grus

Vi har länge tänkt fixa i ordning “baksidan” på stugan, utanför köksutgången. Här har det varit skräpigt och vildvuxet ända sedan vi köpte stugan. Nu blev det äntligen av!

Utgångsläget var att det låg gamla betongplattor på halva ytan, och ölandssten på andra halvan. Dessutom två vildvuxna gamla rabatter, och massor av ogräs. Nu bestämde vi oss för att lägga grus på hela ytan, med markväv under för att bli av med allt ogräs.

IMG_1112

IMG_1126Ovan: nu är betongplattorna borta, och vi kämpar med kirskålen och det andra ogräset.

IMG_1131Ovan: här är även ölandsstenen borta, och rabatten som varit längs vänstra sidan är nästan borta.

IMG_1141Ovan: nu är allt det gamla borta, och vi har lagt ut markväv och grus. 1,5 ton grus gick det åt ungefär, för dessa 18 kvadratmeter. Markväven köpte vi på Bauhaus i Kalmar, kostade 299 kr för 20 kvm.

 

IMG_1143

Så! Klart. Nästan i alla fall, längst bort i hörnet sticker det upp en gammal stubbe från en cypress eller tuja som vi inte fått bort än. Vi planerar att bygga ett utekök mot planket längst bort, och ställa stora krukor med växter på gruset. Björnbärsbusken som växer längs planket får vara kvar, liksom humlen (t.h. på bilden ovan) och rhododendronen (sticker fram t.v.).

Copyright Niklas Carlsson © 2013