Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · citat : Sossen Ola Möllers tveksamma förhållande till sanningen

Igår skrev sossen Ola Möller ett mycket uppseendeväckande inlägg på sin blogg, med anledning av SIDA-strulet. Vem är då Ola Möller? Ola är ordförande i Hjärups S-förening i Skåne, och är därmed en relativt framstående företrädare för sossarna på lokalplanet där. Han är tydlig med sina röda åsikter, och har som högsta mål att införa ett “ett socialistiskt samhälle, inte bara i Sverige utan i hela vår värld”. Det första man möts av på hans hemsida är ett klassiskt Marx-citat.

I blogginlägget påstår Ola Möller att Sverige lägger minst 1,5 miljard kronor varje år på att bomba andra länder. Här är ett citat:

Men kraven är olika och att slå på Sida är lätt. Det ligger ju helt i linje med en nationalromantisk och borgerlig syn på ekonomin. Att bomba folk i främmande länder för 1,5 miljarder kronor årligen, minst, är helt ok. Men när bistånd och hjälp ska ges är det totalkontroll som ska gälla, strikt och ordnat, inga misstag eller komplikationer tillåts när uppdraget exekuteras.

Helt grundlöst och helt galet, givetvis. Är det vårt stackars Herculesplan som transporterar trupper och förnödenheter till Afghanistan som i hemlighet vräker ut bombmattor för miljarder över främmande länder? Jag blev naturligtvis nyfiken på om Ola Möller har tillgång till någon hemlig information om Sveriges krigföring utomlands, så jag ställde frågan till honom. Hans svar var att hänvisa till NATO:s bombningar i Afghanistan! Socialdemokraten Ola Möller påstår alltså att Sverige finansierar NATO:s bombningar i Afghanistan.

När jag återigen konfronterade honom om detta har svaret hittills varit total tystnad. Möllers förhållande till sanningen verkar vara tämligen flexibelt.

Copyright Niklas Carlsson © 2013