Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : Vill vi ha honom i regeringen? Ohly och kommunismen

Alla som röstar i höstens val måste ställa sig frågan om vi vill ha Lars Ohly på en tung ministerpost? Hans demokratiska förflutna är mycket tvivelaktigt. Han har till exempel sagt att demokratin inte får stå över klasskampen, att arbetarklassen inte alltid gynnas av yttrandefrihet, att han föredrar diktatorn Fidel Castro framför den demokratiskt valde presidenten Bill Clinton (och samma svar med George W Bush). Så sent som 1999 kallade han sig själv för leninist i en intervju – alltså anhängare till grundaren av sovjetdiktaturen.

Nu vill de rödgröna sätta honom på en tung ministerpost efter höstens val. Här är ett klipp från SVTs program Uppdrag granskning från 2004. Janne Josefsson har grävt i Lars Ohlys förflutna, och upptäckt att han försöker tvätta sin smutsiga byk i efterhand.

Copyright Niklas Carlsson © 2013