Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : Besök i Nederländerna i helgen

image

Nu är det klart att jag åker till Amsterdam i helgen för att träffa partiet D66, ett socialliberalt parti som Centerpartiet har goda kontakter med. Nederländerna genomför parlamentsval i juni, eftersom den förra regeringen splittrades efter oenighet om trupper i Afghanistan. Det var deras största parti, motsvarigheten till Socialdemokraterna, som lämnade regeringen. Man kan ju påminna sig om att de rödgröna i Sverige inte heller lyckats komma överens i frågan om vårt deltagande i Afghanistan, och har skjutit upp frågan till efter valet.

Jag ska delta i D66:s kampanjaktiviteter och titta hur de bedriver valrörelse. Det ska bli väldigt intressant! Jag har dessutom aldrig varit i Nederländerna, så det är ju en trevlig bonus.

Copyright Niklas Carlsson © 2013