Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Alliansen : Centerpartiet värnar landsbygden

Igår besökte jordbruksminister Eskil Erlandsson Finja bygdegård utanför Hässleholm i Skåne – ett bra möte med landsbygdsorganisationer och andra intresserade. Här berättade Eskil om allt Centerpartiet gjort för landsbygden under åren i regeringsställning, och visade att det är en myt att Centerpartiet inte längre värnar landsbygden.

Tidningen Norra Skåne skriver idag på ledarsidan:

Icke desto mindre stämmer inte bilden av att Centerpartiet inte längre bryr sig om landsbygden. Den myten slog jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) effektivt hål på i Finja Bygdegård igår kväll. Erlandsson räknade upp reform efter reform, åtgärd efter åtgärd som regeringen genomfört för att stärka landsbygdens förutsättningar. Någon som tror att det tillkommit med en rödgrön jordbruksminister istället för Eskil Erlandsson?

Ställd inför alla de åtgärder jordbruksministern talade om är det svårt att med hedern i behåll påstå att Centerpartiet inte prioriterat landsbygden tillräckligt högt.

Läs mer här, eller den här korta artikeln i Kristianstadsbladet.

Copyright Niklas Carlsson © 2013