Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · citat : SVTs Rapport ljuger om RUT-avdraget

Jag tittade ikväll på 22.55-sändningen av Rapport, och blev tämligen överraskad av att nyhetsuppläsaren ljög om RUT-avdraget. Hon sade att “endast 6 promille av de som gjort avdrag för hushållsnära tjänster är låginkomsttagare” enligt siffror som SVTs Agenda tagit fram genom SCB. Detta är ren och skär lögn. Nästan 25% av de som gjort avdraget är låginkomsttagare, och räknar man samman låg- och medelinkomsttagare står de för över 70% av det totala antalet personer som gjort avdrag för hushållsnära tjänster.

Trist att se att Rapport springer oppositionens ärenden, och förstärker deras propaganda om att det bara är rika som köper hushållsnära tjänster.

Copyright Niklas Carlsson © 2013