Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · CSD17 : CSD dag 4 & 5

Igår och idag har jag bevakat diskussionerna kring torka och ökenspridning, vilket har varit intressant, om än lite långrandigt ibland. Inte helt oväntat handlar knäckfrågorna ofta om att u-länderna vill ha mer pengar och resurser från i-länderna, som i sin tur är mycket försiktiga med löften. Alla är dock överens om vikten av en hållbar ekologisk, social och ekonomisk utveckling.

Igår kväll gick vi till en restaurang på Lexington Avenue och åt god mat – valfri trerätters för 35$ på en schysst restaurang. Det var ”recession offer”, alltså specialpris på grund av lågkonjunktur.

Idag hade vi delegationsmöte 07.45, och sedan följde jag med till EU-koordineringsmötet, där EU-länderna varje dag träffas och pratar ihop sig. Därefter har jag som sagt bevakat diskussionerna om torka och ökenspridning – dessa fortsätter i eftermiddag och eventuellt i natt om det behövs. Jag har också skrivit en del till den svenska delegationens veckorapport som skickas till Regeringskansliet. Där har jag rapporterat om förhandlingarna samt personliga reflektioner om processen.

Nu ska jag tillbaka till FN för att delta i eftermiddagssessionen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013