Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · EU : Sossarna trötta på Sahlin?

Dagens debattartikel i Aftonbladet är skriven av en S-veteran, Erik Norelius. Han har bl.a. varit chefredaktör på Dala-demokraten. Titeln på artikeln är ”Avgå, Mona Sahlin!”, och Erik argumenterar för att Sahlin är en enorm olycka för arbetarrörelsen.

Han berör även Maria Ulvskog, sossarnas toppnamn i valet till Europaparlamentet i sommar. Han skriver;

Det finns mer som gått fel. Marita Ulvskog står först på socialdemokraternas EU-lista. Som partisekreterare hade hon det yttersta ansvaret för socialdemokraternas valnederlag. När jag numera ser på den politiska och fackliga arbetarrörelsens ledare ser jag mest förlorare.

Intressant artikel, och även om Sahlin är bra för att öka Alliansens trovärdighet är jag ändå oroad av henne. Hon ställer till mycket elände.

Igår var det EU-debatt i riksdagen. Maria Ulvskog föll tillbaka i gammal fördomsretorik à la ”social turism” och ”Go Home!” när hon varnade för en invaderande ”armé av låglönare” från våra grannar i EU. Uppenbarligen delar sossarna upp EU-medborgarna i olika klasser – vilket är ganska uppseendeväckande för ett parti som säger sig vilja motverka klassamhället. Centerpartisten Staffan Danielsson argumenterade emot.

Läs mer: Aftonbladet debatt

Copyright Niklas Carlsson © 2013