Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : Kommunistisk regering i Sverige 2010?

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har nu meddelat att de kommer bilda pakt inför valet 2010. Om vänsterblocket vinner kan vi alltså räkna med Lars Ohly, som ytterst motvilligt avsvurit sig titeln kommunist, på en ministerpost. Ett mycket skrämmande scenario, måste jag säga. Jag hoppas, och tror, att sossarnas deklarerade samarbete med framförallt Vänsterpartiet är ett skott i foten, som gör att de inte vinner valet. Mittenväljarna som lutar åt att rösta på sossarna skräms förhoppningsvis bort av utsikten att få en kommunist i regeringen. Vänsterpartiet och Ohly vill ju dessutom inte vill acceptera budgettak och annat som ingår i en ansvarsfull ekonomisk politik. Det är absolut inte någon tvekan om vilket regeringsalternativ som då har den mest ansvarfulla ekonomiska politiken – Alliansen.

Om Ohly hamnar i regeringen ställer jag mig nästa fråga: till vilket land ska jag flytta då?

SvD skriver om det här och här. Bilden är från SvD.se

———————————-
Niklas Carlsson
nr 17 på Centerpartiets valsedel i Europaparlamentsvalet 2009
Kryssa för sjutton!

Copyright Niklas Carlsson © 2013