Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Arabvärlden : De är ju inte kloka
Jag använder mycket sällan svordomar i skrift, men nu måste jag: de är ju för fan inte kloka. Saxat från SvD:

”Flera hundra människor tågade på fredagen genom Sudans huvudstad Khartum och krävde att den dömda brittiska läraren Gillian Gibbons ska dödas. Gibbons dömdes i torsdags till 15 dagars fängelse för att ha låtit sina elever kalla en nallebjörn Muhammed.”

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Nånstans måste gränsen gå för vad som räknas som kränkning mot islam, och vad som är rimliga straff. Visserligen dömdes hon bara till 15 dagars fängelse, vilket jag också tycker är orimligt för att låta barnen kalla en nalle för Muhammed, men demonstranternas krav på dödstraff är helt absurt.

Copyright Niklas Carlsson © 2013