Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Bryssel: Horta
Under tisdagen besökte jag bland annat arkitekten Victor Hortas hus i Bryssel. Horta var en mycket framstående arkitekt inom Art Nouveau-stilen runt förra sekelskiftet. Hans hus är numera ett museum, och helt fantastiskt att besöka. Allt, precis allt, är otroligt genomtänkt och genomarbetat. Alla detaljer är häpnadsväckande. Jag kan inte ens föreställa mig vad det skulle kosta att ha hantverkare idag som skulle göra alla träsniderier, glasdetaljer och smidesarbeten. Observera särskilt glastaket ovanför trappan, andra och fjärde bilden här nedan.

Jag kunde inte låta bli att köpa en bok om Horta och huset, samt två posters i Art Nouveau-stil.

Se mer info på http://www.hortamuseum.be/

Copyright Niklas Carlsson © 2013