Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : Från värmen rakt in i hetluften

Kom hem från Rhodos igår, från en riktigt härlig värme till den isande höstkylan som biter in i märg och ben. Men det blev också ett hopp rakt in i hetluften här hemma. Jag har följt det trista FN-hatet som Svenska Dagbladet ägnat sig åt sedan förra veckan, och kommer fortsätta med verkar det som. En kritisk granskning av FN är bra, och stora reformer behöver tveklöst genomföras. Men det som SvD nu sysslar med känns inte konstruktivt. Vi från Svenska FN-förbundet måste bemöta detta, bjuda in till konstruktiv dialog.

Imorgon blir det veckans första vända till Sthlm, för möte med arbetsutskottet i FN-förbundets styrelse. Glädjande nog kommer vi också få besök av folkrättsprofessor Ove Bring, för att ha en dialog om Syrien och R2P. Bring belönades med utmärkelsen ”Årets FN-vän” för något år sedan.

På torsdag blir det en ny vända till kungliga huvudstaden. Möten med Riksdagen, UD och FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin inför mitt deltagande i den svenska delegationen till FNs generalförsamling i november. Jag ska också ta en fika med Staffan Danielsson, riksdagsledamot för Centerpartiet. Han är numera något av ett irritationsmoment för partiledningen, eftersom han framfört förnuftig kritik mot de extremliberala migrationspolitiska förslagen. En sympatisk och klok man som förtjänar stöd. Han har för övrigt nyligen startat ett diskussionsforum på Facebook, ”politisk Centerdebatt” där alla kan delta.

Och på onsdag ska jag på ögonbottenfotografering – inte lika trevligt.

Just det, idag har jag accepterat förnomineringen till Riksdagslistan i valet 2014. Jag har angett mina hjärtefrågor så här: ett socialliberalt Centerparti, inte ett nyliberalt. Miljö och hållbar utveckling lokalt och internationellt. En solidarisk migrationspolitik i EU, där fler länder tar ansvar. En pensionspolitik som är hållbar även för framtidens pensionärer.

Copyright Niklas Carlsson © 2013