Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Härlig sensommarhelg i Kalmar

Vi har haft en riktigt härlig helg här i Kalmar. Igår var det sommarväder, som inbjöd till en ordentlig promenad i shorts och t-shirt och med Mozart i öronen. Vattnet i Kalmarsund var badvarmt, men vi hade inga badkläder till hands, så vi fick nöja oss med lite plaskade i strandkanten.

image

image

I gamla stan hittade vi en liten loppis i en trädgård, med söta tanter som sålde fina prylar billigt. Vi fyndade lite blandade småsaker till hemmet, bland annat en fin gammal fransk burk till köket.

image

På kvällen gick vi på Kalmar teater, där Lundaspexarna spelade ‘Uarda’ som är en mycket rolig pjäs skriven redan 1908. Hasse Alfredsson spelade i den på sin tid. Den var något moderniserad, och väldigt bra! Kalmar är den enda staden förutom Lund där de uppträder, vilket är roligt. Det var fullsatt i den vackra gamla salongen.

image

Idag har det varit sämre väder, men ändå en trevlig dag. Vi har varit på söndagsutflykt och handlat närodlat och lokalproducerat. Stenladan i Algutsrum på Öland är en favorit!

image

Vi avslutade rundan med ett besök i vår egen koloniträdgård, som dignar av mogna frukter. Där plockade vi två kilo björnbär, som jag ikväll kokat sylt av. Björnbärssylt med lite choklad i, blev det. Jag har också förberett Öländska  gula ärtor och skivat Västeråsgurkor som imorgon ska bli ärtsoppa och inlagd ättiksgurka. 

image

Copyright Niklas Carlsson © 2013