Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : USAs militär vill skapa supermänniska

Galet och obehagligt att USAs militär nu officiellt säger att de vill skapa supermänniskor genom genmanipulation. Se här: http://www.svt.se/nyheter/varlden/darpa-planerar-konstgjord-manniska-genom-extra-kromosom

Det skapar oerhört många frågetecken. Själklart kommer inte USAs militär kunna hålla kontroll över detta, så det kommer sprida sig. Vad händer när vi får en ny sorts människa som är överlägsen andra? Då blir det kanske mänskliga raser på riktigt, med übermenschen. Och ska dessa skapade människor inte få ha någon fri vilja, eftersom militären självklart vill ha dem som soldater? Ska de inte själva få bestämma vad de vill göra och bli? I så fall behöver militären också styra deras tankar, så att de bli lydiga mördarmaskiner och inte mänskliga varelser med fri vilja.

Fråga ett är givetvis: är detta sant? Jag har inga källor att kontrollera. Men med tanke på genteknikens utveckling är det väl inte orimligt att tänka sig att det arbetas med saker som detta runt om i världen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013