Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · citat : Reinfeldt: ”Försvarsmakten är ett särintresse”

Detta gör mig både heligt förbannad och mycket förvånad. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt menar att Försvarsmakten är ett ”särintresse”. Det är så felaktigt så jag inte ens vet i vilken ände jag ska börja. Försvaret är ett av statens absolut mest centrala delar, tillsammans med Polis- och domstolsväsendet.

”Sveriges kommuner och landsting har som vana att förklara att de nu är i balans men sett runt hörnet kommer de behöva många miljarder. På samma sätt uttrycker försvaret att försvarsbudgeten nu är i balans men att de kommer behöva ytterligare resurser under de kommande åren. Försvaret är ett särintresse”, sa Fredrik Reinfeldt vid en träff med Riksdagsjournalisternas förening på tisdagen. (från Dagens Industri: http://www.di.se/artiklar/2013/1/29/reinfeldt-forsvaret-ett-sarintresse/)

Det är helt makalöst. Jag har aldrig hört talas om en regeringschef som avfärdar sitt eget lands försvarsmakt på det viset. Det måste vara tämligen unikt. Skärpning Reinfeldt!

 

Copyright Niklas Carlsson © 2013