Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : Försvarsminister som inte vill försvara landet

Under hösten har ÖB larmat om att Försvarsmakten har för små resurser, att det kan bli aktuellt att lägga ner en hel försvarsgren (t.ex. armén). För ett par dagar sedan berättade han att vårt försvar just nu kanske skulle kunna försvara oss mot ett begränsat angrepp under en vecka. Sker ett större angrepp eller två simultana angrepp är det klippt. Eller ett angrepp som pågår under mer än en vecka. Sverige är med andra ord i princip helt försvarslöst mot angrepp. Det är skrämmande. Att bygga upp ett försvar tar många år, så det är fullständigt vansinne att sätta Sveriges framtid på spel genom att utgå från att inget försvar behövs de kommande decenniet eller längre.

Riktigt läskigt är det att försvarsminister Enström idag kommenterade det hela med att hon tycker att det är en helt ok försvarsförmåga som ÖB beskriver. Sveriges försvarsminister tycker med andra ord att det är helt ok att vi inte kan försvara mer än en enskild punkt i landet under max en vecka. Man kan ju tro att hon är vänsterpartist, men icke. Hon är ju moderat. Det behövs någon som står upp för försvaret, som vågar säga att vi behöver höja försvarsanslagen och se till att vi har ett fungerande luftvärn, att våra fartyg har bemanning och att våra Gripen är beväpnade.

Copyright Niklas Carlsson © 2013