Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : Jan Eliasson, Carolina Klüft, Loreen och Jay-Z

Det har varit en kändistät dag idag. Vi hade möte med FN-förbundets arbetsutskott på Grand Hotel idag, där vi diskuterade frågor inför kongressen om ett par veckor. Därefter genomförde vi ett möte/seminarium med Jan Eliasson. 1 juni tillträder han som vice generalsekreterare för FN, den högsta post inom FN som en svensk haft sedan Dag Hammarskjöld. Det blev mycket intressanta diskussioner och frågor om hans kommande uppdrag, läget i världen, Syrien, Millenniemålen och annat. Han ska fokusera på konfliklösning, återuppbyggnad och Millenniemålen. Stora områden, som kommer kräva storartade insatser. Men som han sa (citerade Alva Myrdal): det är ovärdigt att inte försöka! Glädjande nog deltog Carolina Klüft vid mötet också. Hon är mycket engagerad i FN-förbundets frågor och internationell utveckling. Som vanligt antecknade hon flitigt!

Samtidigt som detta pågick var det lite uppståndelse utanför hotellet, eftersom det ryktades att Jay-Z och Kanye West skulle checka in. Fans och fotografer stod i klungor och väntade tälmodigt. Man får sig en tankeställare när man ser det… Jan Eliasson som verkligen gör en insats för världen går själv utan någon större uppmärksamhet på gatorna, medan ett par amerikanska hip-hopare väcker enorm uppståndelse. Lite tråkigt att se hur folk prioriterar.

Efter mötet träffade jag Jens, och satt på en uteservering intill Grand Hotel. Då kom Loreen och gick förbi tillsammans med nån kompis, och hoppade in i en Mercedes SL65 AMG och körde iväg. Loreen satt bakom ratten. Måhända är det Mercedes som sponsrat henne med en bil under en period? Jag gissar att hon kom direkt från Hötorget, där hon hyllats av tusentals människor.

Dagens stora behållning var mötet med Jan Eliasson, som är imponerande vital och skarpsint. Jag hoppas att jag får vara lika kry vid den åldern.

Copyright Niklas Carlsson © 2013