Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Teleborgs slott och PM & Vänner

Hemma igen efter att ha varit värd för en tvådagarskonferens i Växjö för informatörskollegor från hela Sverige. Mycket roligt och inspirerande! 12 kreativa människor som träffas för att utbyta idéer och erfarenheter.

image

De flesta av oss bodde på hotellet vid universitetet i Växjö, det mycket vackra Teleborgs slott. Det var en upplevelse! Slottet byggdes vid förra sekelskiftet som morgongåva från greve Bonde till sin fru Anna Koskull. Ett litet sagoslott med tinnar och torn, balrum och vindlande trappor. Jag fick en svit, som var mycket vacker. 4-5 meter i takhöjd, panoramafönster mot parken, oljemålningar och klassiska möbler. Det är lite slitet och inne i slottet får man dela badrum med några andra gäster – men det är inget bekymmer. Om man vill ha eget badrum kan man bo i någon av de kringliggande husen, men det är givetvis inte samma upplevelse av gammaldags pampig charm. Teleborgs slott rekommenderas!

Vi åt middag på PM & Vänner, en restaurang som av White Guide anses vara av internationell mästarklass – en riktig topprestaurang. Maten var himmelsk, det kan man inte förneka. Kycklingen var perfekt kryddad och tillagad, nässelpurén var len som sammet, spetskålen hade den rätta texturen, cremé bruleen var gudomlig. Tyvärr tycker jag inte själva lokalen levde upp till maten och förväntningarna, den kändes lite för trist och kvartersrestaurang-aktig. Men blundar man och njuter av maten så är det en upplevelse!

Copyright Niklas Carlsson © 2013