Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : SAAB-nostalgi

saab_96_blue_1978_2d

Jag växte upp med SAAB 96 (V4). Vi hade en blå och sedan en grön. Många härliga minnen finns kopplade till dessa bilar, som den gången vi frihjulade flera kilometer i nedförsbackarna i södra Norrland på bilsemester. Eller när vi åkte till Åland. Eller alla vintrar när den startade snällt i kylan och tog sig fram på oplogade vägar. En kompis och trotjänare. Visst var det problem med dem ibland, framförallt minns jag att kylarvätskan kokade ibland under sommarens heta dagar. Men i stort sett har jag positiva minnen. Det härliga ljudet från motorn är fantastiskt.

Nu är jag sugen på att skaffa mig en gammal V4, det vore kul. De är inte särskilt vanliga lägre, och snart lär de vara riktiga rariteter. Men man kan fortfarande fynda, hitta en fin för några tusenlappar. De är ju veteranbilar allihop, och därmed skattebefriade = billiga att äga. Just nu är köksrenoveringen prio 1, men sen kanske….? 🙂

Copyright Niklas Carlsson © 2013