Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · media : Självcensur

Alldeles nyss ringde en medarbetare på SVT Debatt mig. På torsdag ska de tydligen debattera kön, med anledning av att det kommer ut en ny barnbok snart som är helt könlös (hen istället för han/hon, mappor och pammor istället för mammor och pappor). Eftersom jag tidigare blivit intervjuad av DN angående mina åsikter om att införa ett tredje juridiskt kön ringde de nu mig och frågade om jag ville vara med och debattera detta på torsdag. Jag har åsikter i frågan, och skulle absolut kunna vara med och debattera. Men jag tackade nej. För det första gillar jag inte programmet, eftersom det är så hetsigt och man aldrig får chansen att tala till punkt. För det andra är just denna fråga inte en fråga jag brinner för, och är därför inte beredd att ta all skit jag skulle få efteråt. Efter artikeln i DN fick jag hatbrev, hatmail, hatkommentarer och hot som aldrig förr. Så jag idkade självcensur och tackade nej.

Rätt beslut?

Copyright Niklas Carlsson © 2013