Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Långpromenad Kalmar-Rinkabyholm

December och 6-7 plusgrader, det känns som oktober. Ur led är tiden. Blidvinter efter två vargavintrar. 30 grader varmare nu än samma tid förra året.

Hur som helst var det utmärkt promenadväder idag, så jag gick ut till Rinkabyholm utanför Kalmar längs den gamla banvallen. 8 kilometer, skulle jag gissa på. Längs vägen finns en del intressant att titta på – ett gammalt industriområde där SJ haft lokstall, en pampig allé som skurits av helt av motorvägen, en hästgård, Kalmar Dämme (ett våtmarksområde för vattenrening), Boholmarna, Västra Sjön och Rinkabyholm. Tanken var att jag skulle ta bussen tillbaka, men på macken i Rinkabyholm träffade jag på en trevlig lastbilschaffis, Gustaf Alling, som erbjöd mig skjuts in till stan istället. Tack! Det visade sig att han, liksom jag, är intresserad av kulturhistoria och Kalmars gamla byggnader, så det blev en intressant pratstund. 

IMG_0121Järnvägsskyltar vid SJ:s gamla lokstall.

IMG_0122Den gamla banvallen är numera cykel- och gångväg.

IMG_0126En ståtlig gammal allé som slutar tvärt där motorvägen dragits fram.

IMG_0129

IMG_0137

IMG_0165

IMG_0167

IMG_0156

IMG_0191En frisk pensionär på promenad längs banvallen. Kanske har hon åkt tåg här en gång i tiden?

IMG_0170Utloppen från Kalmar Dämme till Västra sjön.

Copyright Niklas Carlsson © 2013