Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Alliansen : Småländsk regering!

Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt presenterade idag regeringsombildningen efter partiledarbytet i Centerpartiet. Annie tar posten som näringsminister, Lena Ek blir miljöminister, Anna-Karin Hatt får utökat ansvar genom att ta hand om energifrågorna – och Eskil fortsätter som vanligt.

Samtliga har småländskt påbrå – Dackebygden tar över i riksledningen!

Det enda som oroar mig lite är att Annie tar på sig för mycket för fort. Mauds misstag gentemot partiet var att hon till 90% var minister och 10% partiledare. Annie får inte glömma partiet, hon måste vitalisera det. Klokt nog lämnade hon bort energifrågorna till Hatt, vilket avlastar henne lite. Men att vara både näringsminister och partiledare är ett tufft jobb!

Lena Ek kommer bli en utmärkt miljöminister, det är jag säker på! Jag har själv sett hennes starka engagemang i miljöfrågorna när vi samarbetade under ELDR-kongressen förra året.

Copyright Niklas Carlsson © 2013