Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : New York-tips: Taureau, fantastisk fondue i East Village

image

image

image

image

Igår åt vi på Taureau, en annorlunda och väldigt bra restaurang i East Village, 7e gatan mellan Avenue A och 1a avenyn. De är specialiserade på fondue, och höjs till skyarna av folk på olika sajter, som yelp.com. Det är välförtjänt!

Vi betalade 45$ per person, och fick trerätters med påfyllning om man vill. Vi började med en ostfondue av lagrad cheddar, parmesan och tryffel. Till den fick vi krutonger att doppa och grönsallad. Det är en induktionshäll inbyggd i varje bord, så fonduen hålls varm. Osten var gudomligt god, fantastisk! Vi tog påfyllning en gång.

till huvudrätt valde man bland olika sorters kött (vi valde hängmörad biff), och vad men ville doppa i. Vi valde en god olivolja. Till detta får man fyra såser och sallad. Även här tog vi påfyllning en gång.

Efterrätten var frukt att doppa i chokladfondue på mjölkchoklad eller mörk choklad. Vi valde den mörka. Det var fräscht och gott, en perfekt avslutning på måltiden.

Restaurangen är en BYOB, bring your own bottle. Man tar alltså med sig en egen flaska vin, vilket man sparar ganska mycket pengar på.

Vi blev väldigt nöjda, det var väldigt bra service och mycket god mat och ett roligt koncept. Vi satt där i två och en halv timme och njöt. Rekommenderas!

(rekommenderar absolut inte Vincents i little Italy, dålig mat, dålig service och dyrt)

Copyright Niklas Carlsson © 2013