Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Cykla runt Central Park

image

image

Häromdagen, när solen sken men det ändå inte var för varmt, hyrde vi cyklar av Mike’s Bikes på w 72st. 20$ per cykel för fyra timmar. Det är lagom länge för en lugn cykeltur runt hela Central Park. Något att tänka på är att det inte är tillåtet att cykla på gångvägarna inne i parken, man får hålla dig till några få större vägar.

Vi cyklade ner till södra änden först, och vände sedan norrut längs den östra sidan av parken. Vi hade med oss en filt, och stannade till och solade en stund på en gräsmatta. Lunch åt vi på the Boathouse, som tyvärr alltid är fullt. Uppe i norra änden av parken, mot Harlem, är det betydligt mer lummigt och kuperat och det är hit många New York-bor beger sig när de vill ta det lungt en fin dag. Efter men vänt söderut igen kommer flera långa uppförsbackar som kan vara jobbiga att cykla upp för, många leder sina cyklar. Efter lika långa nerförsbackar är man snart tillbaka vid 72a gatan, där man kan passa på att titta på minnesmärket över John Lennon vid Strawberry Fields. Strax utanför parken är byggnaden där han bodde, och platsen där han blev skjuten till döds.

Copyright Niklas Carlsson © 2013