Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : New York-tips: Washington square

New York handlar mycket om att uppleva människorna, se alla roliga, annorlunda, talangfulla personer som fyller staden. Det finns knappast något bättre ställe för det än Washington square park i the Village. (För den som sett filmen I am Legend så känns den också igen för att huvudpersonen bor här.)

Det händer alltid intressanta saker här. Vanliga New Yorkers går hit och solar, träffar vännerna, spelar gitarr, tittar på folk. Gatumusikanter uppträder, studenter har vattenkrig, talanger visar upp sig, cirkusartister showar. Det är lätt att spendera några timmar här, bara med att sitta och titta.

I filmklippet (från igår kväll) ser du på mindre än en minut en kille som släpat ditt sitt piano, ett gäng tjejer som är målade lila, ett par sin dansar tango och en man sin ser ut sin en gammal rockhjälte som spelar på sin gitarr.

Se fler bilder här:
image

image

image

image

Copyright Niklas Carlsson © 2013