Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : Marocko och fisket

Marocko är en ockupationsmakt som, i strid med folkrätten, besitter Afrikas sista koloni – Västsahara. Det finns FN-beslut på att folket ska få rösta om frihet, men det har ignorerats av Marocko i årtionden. Istället flyttar de in marockaner som bebygger landet. Trots denna olagliga ockupation har EU ett fiskeavtal med Marocko som även omfattar vattnet utanför Västsahara. Det är ett oacceptabelt stöd för ockupationen. Nu ska fiskeavtalet förnyas, och äntligen höjer Sverige rösten genom fiskeriminister Eskil Erlandsson. Äntligen lever vi i denna fråga upp till förväntningarna på Sverige som en röst för demokrati och frihet. Detta är extra viktigt dessa dagar när en frihetsvåg sveper genom mellanösterns diktaturer. Heja Eskil!

För övrigt är den miljard USA lovat i bistånd till demokratiutveckling i Egypten ett skämt och ett hån, med tanke på att de under många år skänkt två miljarder om året i militärt bistånd till diktatorn Mubarak.

Copyright Niklas Carlsson © 2013