Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · teknik : iPad

Så blev det en iPad i alla fall. Jag köpte ju en Toshiba Folio 100, men det var en del problem med den. Jag försökte ringa till mitt lokala Media Markt-varuhus, men kom inte fram. Jag mailade till dem, men fick aldrig något svar. Jag åkte dit och resonerade med dem. Jag lämnade in den. Igen, och igen och igen blev jag lovad att de skulle höra av sig, fixa problemen. Men icke. Efter över två månaders strul tröttnade jag helt, och fick (efter flera besök och samtal och massor av väntan) pengarna tillbaka. Idag köpte jag en iPad istället. Det bär mig emot av flera anledningar;
– Toshiban hade Android som är ett öppet system, vilket innebär att duktiga företag och privatpersoner kan fixa och trixa med den. Apple har total kontroll över alla program som finns till iPaden. Det innebär till exempel att man endast kan skriva ut problemfritt på skrivare som är godkända av Apple.
– iPaden och dess tillbehör är dyrare.
– iPaden har dåligt med kontakter och expansionsmöjligheter. Det går till exempel inte att sätta i ett minneskort i den för att öka lagringsutrymmet, det går inte heller att koppla in USB-prylar (bortsett från godkända digitalkameror, som man kan koppla in genom att köpa en särskild adapter).
– Det verkar som det inte finns någon filhanterare, allt måste skötas i iTunes när iPaden är inkopplad till datorn.

Så, det finns en del att invända mot. Men det finns väldigt stora fördelar också – allt funkar, allt är snyggt som attan och allt håller god kvalitet. Efter Media Markts serviceproblem kring Toshiban ville jag ha en platta som bara funkar – och då är iPaden tyvärr överlägsen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013