Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : Så kom då det blodiga svaret

Efter en dryg veckas protester i Egypten mot diktatorn Mubarak kom till sist det blodiga svaret, när demonstranterna attackerades av tusentals våldsamma aktivister. Det som trots allt såg ut att kunna bli en fredlig revolution har på några timmar förvandlats till en blodbesudlad kamp, där Mubarak-ligisterna kastar stenar och annat från hustaken runt torget på de fredliga demonstranterna. Nu har även brandbomber kastats på demonstranterna. Hundratals människor är skadade. Det gör ont att se hur folkets krav på frihet möts med brutalt våld. Det verkar dessutom som motattackerna är välorganiserade och består av folk som fått betalt för att bruka våld mot de fredliga demokratikämparna. Det är med stor sorg jag följer utvecklingen.

image

Bild från www.Svd.se

Engelska Al Jazeera sänder live från Kairo, se här.

Copyright Niklas Carlsson © 2013