Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Rågbröd på filmjölk

Idag blev jag sugen på nybakat bröd, och svängde ihop ett rågbröd, med inspiration av Leila Lindholms filmjölkslimpa. Jag hade dock varken råg- eller vetekross hemma (tyvärr). Jag använde lite mindre sirap, lite mer rågmjöl och aprikoser istället för fikon.

Rågbröd 
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser

4.5 dl filmjölk
0,75 dl mörk sirap
1 dl havregryn
3.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl psylliumfrön1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl russin

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka aprikoserna och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över havregryn och lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

 Filmjölkslimpa

Copyright Niklas Carlsson © 2013