Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · demokrati : Ställ Nordic Battle Group till FN:s förfogande

FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic har idag en intressant artikel på SvDs debattsida Brännpunkt. Den finns även att läsa på nätet, se här.

EU:s snabbinsatsstyrkor har aldrig använts, trots att de funnits sedan 2007 och trots att det finns gott om oroshärdar i världen. Samtidigt har Europas bidrag till FN-ledda insatser minskat kraftigt. Idag har Sverige totalt 25 personer (sic!) i fredsinsatser som leds direkt av FN. Gabelic argumenterar för att Nordic Battle Group bör användas som en del i FN:s fredsbevarande insatser, kanske framför allt i Kongo. Intressant och tankeväckande!

Läs hela artikeln här.

Copyright Niklas Carlsson © 2013