Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Flims, Schweiz

Jag ska skriva några inlägg om min korta semester i Schweiz och Italien, och börjar med orten Flims i Schweiz där jag bodde en natt, på hotellet Sunstar Surselva. Hotellet var bra, med mycket god service och skapliga rum. Stilen var typisk för tyskspråkiga alperna, både vad gäller stil och mat.

DSC03266Ovan: orten Flims i sydöstra Schweiz.

Sunstar Surselva

LuftballongmorgonNär jag vaknade på morgonen fylldes luften av luftballonger, jag tror jag räknade till 15 stycken. Det visade sig att det var sista dagen på Flims årliga varmluftballongvecka. Förtjusande att se alla dessa färglada ballonger mot den klarblå himlen och bergen!

DSC03141

DSC03131

Vandringsvägar i Flims Jag skulle åka vidare ner mot Italien, men kunde givetvis inte låta bli att vandra lite i de vackra omgivningarna. Från hotellet utgick en vandringsled som tog cirka två timmar att gå, och längs vägen passerade man några fantastiskt vackra platser. Vandringsvägarna är mycket väl ordnade, och lättvandrade. Cirka tio minuters promenad från hotellet ligger den fantastiska Cumasee, en sjö som får sitt vatten från underjordiska källor och har alldeles turkost vatten. Mot en fond av träd i höstfärger blev det en formlig färgexplosion!

DSC03255   

DSC03168

Jag blev överväldigad av alla de vackra färgerna och de fina utsikterna, en svårslagen kombination.

DSC03187 

DSC03205

DSC03211

DSC03222 
DSC03253

Ovan: mycket lättvandrat!

Jag återvänder gärna till Flims, och skulle gärna ta med mig släkt eller vänner som vill uppleva enkel och bekväm vandring med enastående utsikter.

Karta:

Visa större karta

Copyright Niklas Carlsson © 2013