Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Alliansen : Fotologg från veckan som gått

Två dagar i Jönköping

imageFyra böcker jag köpte i Akademibokhandelns outlet i Jönköping, 40% rabatt!

imageDet blev libanesiskt käk till SVT:s utfrågning av Maria Wetterstrand, från Liban Deli. Mycket gott!

Klicka för att se mer:

imageJag bodde på Stora Hotellet mitt inne i Jönköping.

imageVid lediga stunder har jag ägnat mig åt att läsa Fänrik Ståls sägner. Otidsenlig nationalromantik, kanske. Men ett mästerverk!

imagePå tåget hem från Jönköping såg jag en hel del reklam för Annie Johansson, vår duktiga unga riksdagsledamot. Go Annie!

Blekinge med Åsa Torstensson

imageDet blev en hel del miljöbilskörande när jag skjutsade runt infrastrukturminister Åsa Torstensson i Blekinge i onsdags. En Toyota Prius 2010 – mycket trevlig att köra. Vill ha!

imageÅsa samtalar med media och allmänhet på torget i Karlskrona. Hon fick frågor om bredbandsutbyggnaden på landsbygden.

imageVi var också på möte med Stena Line och Åkericentralen i Karlskrona, där de berättade om satsningarna på hamnen och transportsektorn där. Intressant att åkericentralen satsar på järnvägstransporter!

imageHär är Åsa på möte i Karlshamn, på en Statoilmack. Det var ett lite annorlunda möte inne i butiken. Till höger om Åsa står Roger, som äger bensinstationen och är ordförande för Företagarna  i Karlshamn.

Blekinge med Andreas Carlgren

imageMiljöministern var även han i Blekinge nyligen. Här var vi på Karlshamns kraftverk, nordens största reservkraftverk. Det är oljeeldat, men de jobbar hårt med utsläppsrening och siktar på att börja använda grön olja från skogen.

imageChefen för kraftverket berättar.

imageVi var också i Ronneby och tittade på ett energiplushus, som alstrar mer energi än det gör av med, och kan alltså leverera el till nätet. Väldigt intressant!

Centerpartiets mat- och miljömässa

imageCenterpartiet i Kalmar anordnade i söndags en mat- och miljömässa utanför Kalmar. Här presenterar jag mig som landstingskandidat. Gamle centerledaren Olof Johansson var också där, och berättade om sitt arbete.

image

Nytt projekt – gratisfrukt.se

Jag har också hunnit dra igång ett nytt projekt i veckan som gått, sajten www.gratisfrukt.se där man kan hitta en guide till frukter, bär och annat ätbart som växer på offentlig plats och kan plockas av den som vill. Här är några bilder från sådana i Kalmar:

image

image

image

Bloggat från mobilen via WordPress för Android

Copyright Niklas Carlsson © 2013