Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : På kampanjturné med miljöministern

I måndags var jag på kampanjturné med miljöminister Andreas Carlgren, i Linköping och Jönköping. Här är lite bilder från dagens olika aktiviteter.

Vi inledde i Linköping med en pressträff om kommunens satsning på att Tinnerö eklandskap ska bli en nationalstadspark, en fråga som ligger Centerpartiet varmt om hjärtat. Presskonferensen hölls av Andreas Carlgren och kommunstyrelsens förste vice ordförande Muharrem Demirok (C). De berättade om visionen, och planterade sedan en ek tillsammans.

DSC02575

Därpå gav vi oss av till Jönköping, till en lunch med Företagarna. Ett trettiotal företagare deltog i lunchen, där det diskuterades om nyföretagande, miljöfrågor, regelförenklingar och en hel del andra viktiga frågor. Andras kunde tryggt svara på det mesta, och lyssnade till företagarnas förslag till ytterligare förbättringar. Centerpartiet är ett parti som verkligen värnar om entreprenörerna, så lunchen präglades av mycket god stämning.

DSC02591

Efter lunchen tog vi del av Jönköpings planer att skapa ett kommunalt naturreservat mitt i staden, runt Rocksjön. Det gjordes också ett trevlig studiebesök vid sjön, i mycket vackert väder. Carlgren var glad åt initiativet.

DSC02618

Sista programpunkt för dagen var en debatt i Radio Jönköping, mot riksdagsledamoten Helene Petersson (S). Debatten handlade om energifrågorna, där Carlgren framhöll vikten av att satsa på åtgärder för att minska de klimatfarliga utsläppen. Istället för att använda ett energiöverskott till att omedelbart stänga kärnkraftverk kan vi exportera elen till grannländerna, som därmed kan minska sitt beroende av miljöfarliga kolkraftverk.

 

DSC02632

Copyright Niklas Carlsson © 2013