Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · bok : Bok: Ett land av friherrinnor

9163369826[1]

Maud Olofsson har återigen skrivit en bok. För några år sedan skrev hon boken “Min dröm för Sverige”, som var ett visionsdokument och en politisk deklaration. Nu har hon gått tillbaka till sina rötter, och pratar om sin frihetliga värdegrund i boken “Ett land av friherrinnor”. Att hon som kvinna står på sig och vågar utmana spårar hon tillbaka till sin farmor.

– I slutändan är det vad man är präglad av och vad man har för insikter som avgör vilka beslut man fattar. Min världsbild och min värdegrund fick jag som barn hemma i Högbyn i Ångermanland, och genom senare händelser som präglat mig starkt. Några av dessa berättar jag om i den här boken, säger Maud Olofsson.

Här pratar hon lite om boken:

 

Östersunds-posten skriver om boken på ledarsidan;

Den som läser boken ”Ett land av friherrinnor” får en helt annan, djupare och mer mångfacetterad bild av Centerns parti­ledare än den vardagliga som framkommer i medierna.

Här beskrivs hur hennes drivkrafter som politiker mejslades fram ur barndomens enkelhet. Om farmors och mormors klokhet och om hur föräldrarna tidigt präntande in vikten av eget ­ansvar.

Farmor Karin stod närmast den unga Maud. Karin Olsson fick själv aldrig bestämma över sitt liv, men präntade hos sitt barnbarn in egenskaper som ”hävda Din rätt, stå på Dig och låt ingen trampa på Dig”.

Boken finns att köpa på Adlibris för endast 99 kr, klicka här.

Du kan också läsa mer om boken på Centerpartiets hemsida, se här.

Media om boken: Expressen, Västerbottens-kuriren, Världen idag, Nyhetskanalen

Copyright Niklas Carlsson © 2013