Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Lämnat stolliga Greenpeace

Jag har varit månadsgivare till Greenpeace under ett par år, eftersom de agerat mot valjakten. Men nu har jag avslutat givandet, eftersom de är alldeles för stolliga. Droppen var deras räd mot Forsmark för ett par veckor sedan. Jag vill att mina pengar ska gå till miljöinsatser, inte till stolliga aktioner för media. Vid Forsmarksräden deltog aktivister från flera länder i Europa, och dessutom en brandbil från Frankrike. Hur miljövänligt var det att alla dessa aktivister reste till Forsmark för detta? Och hur miljövänligt är det att köra en brandbil från Frankrike för detta?

image

Nej, mina pengar får gå till andra organisationer, som gör verkliga insatser för miljön och människor. WWF, FN-fonden och Läkare utan gränser till exempel, som jag ger till regelbundet.

Aktivisterna från Forsmark fick förresten sin dom idag, dagsböter för olaga intrång.

Copyright Niklas Carlsson © 2013