Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Alliansen : Mona vän av Allianspolitiken

Att Alliansen driver klok politik är ingen nyhet. Avdraget för hushållsnära tjänster, som föreslogs av Centerpartiet, har blivit mycket omtyckt i Sverige – och är dessutom självfinansierande. Det har givit 10-12000 jobb, och underlättar vardagen för barnfamiljer och andra som har svårt att få vardagen att gå ihop. De rödgröna har motsatt sig detta avdrag hårdnackat, och lovat att avskaffa det om de vinner valet i höst. Men… nu händer det saker. Både Miljöpartiet och Mona Sahlin har börjat ändra sig, och öppnar nu för att behålla avdraget. De tvingas erkänna att det egentligen är en väldigt bra reform. Givetvis kan de inte acceptera att det är utformat av Alliansen, utan ska ändra om lite i reglerna. Föga förvånande motsätter sig kommunisten Lars Ohly allt, och driver fortfarande linjen om att avskaffa avdraget.

Detta splittrar alltså oppositionen, samtidigt som det bekräftar att även sossar tvingas erkänna att Alliansens politik är bra.

Läs mer på SvD!

Copyright Niklas Carlsson © 2013