Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · citat : MP:s skattechock

Jag brukar passa mig för att använda kvällstidningsrubriker (“chock”), men i detta fall är det befogat. Miljöpartiet framstår för många som ett hippt liberalt parti som värnar om miljön. Verkligheten är dock en annan om man granskar deras politik. De är långt från liberala, utan satsar allt mer på vänsterpolitik. Ett tydligt exempel är deras skattepolitik, där de tidigare pratat om grön skatteväxling (höjd skatt på miljöbelastande verksamhet, sänkt skatt på arbete). Detta har man nu övergivit, och har gått över till klassisk vänsterpolitik med rena skattehöjningar – så mycket som 41 miljarder per år. Denna skattehöjning sker inte bara på miljöbelastande verksamhet (de vill t.ex. höja bensinskatten med 2 kr) utan även på arbete – de vill höja inkomstskatten med 10 miljarder per år. Tillsammans med de andra på vänstersidan skulle de orsaka en skattechock för vanliga arbetande medborgare.

Är du en vanlig arbetare med 20 – 25 000 kr i månadslön är det dags att sluta spara till semestern och istället börja spara till skattehöjningen – räkna med 1500-2000 kr mindre i plånboken varje månad!

Här är ett citat från SvD:

I en kommande rapport konstaterar Skattebetalarna att MP har sagt tack och farväl till den gröna skatteväxlingen – höjd skatt på energi och utsläpp, sänkt skatt på arbete. Nu är det grön skattehöjning för hela slanten. Redan budgeten för 2010 innebär 16 miljarder nettokronor i höjd skatt, och 2012 är höjningen uppe i totalt 41 miljarder kronor per år.

Klassiska MP-skattehöjningar på energi och transporter kombineras med mer än tio miljarder kronor i höjd skatt på arbetsinkomster. Medan Centerpartiet deltar i ett regeringsarbete som syftar till att flytta Sverige ytterligare en bit bort från ”det långa 1970-talets” centralism och extrema högskattepolitik, drar Miljöpartiet i motsatt riktning och vill ha mer stat, högre skatt och högre offentliga utgifter.

Copyright Niklas Carlsson © 2013