Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · gratis : Om mänsklighet, bakterier och reklam

ted_logo[1] TED.com är en av mina favoritsajter, där man kostnadsfritt kan se några av världens främsta och mest inspirerande människor föreläsa om allt mellan himmel och jord. Idag har jag tittat på 15-20 föreläsningar (de flesta är korta) inom en rad ämnen. Spännande allmänbildande och väldigt roligt. Till exempel en om vad som gör oss mänskliga och skiljer oss från djuren (och föreläsaren har en lite annorlunda men klok idé om detta), en som berättar om hur han slog världsrekord genom att hålla andan 17 minuter, en om möjligheterna för liv att finnas på en av Saturnus månar, en om hur bakterier kommunicerar och samarbetar, om hur man marknadsför i en tid då människor blivit experter på att ignorera reklam… och många fler. Här kan man fastna timme efter timme, i fascination.

Jag har skrivit om TED tidigare, se här.

Copyright Niklas Carlsson © 2013