Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · bok : Mina tusen vänner

Jag är en bokälskare, en book-a-holic. Jag läser mycket och kan inte gå in i en bokhandel eller ett antikvariat utan att komma ut med en trave böcker. Min bokhylla (och källarförrådet) är tämligen välfylld med röster från 3000 års författande. Det är en mycket tilltalande tanke, att så många briljanta människors berättelser finns här i min bokhylla, deras tankar, drömmar, förhoppningar och liv. De är vänner för livet. Min boksamling innehåller även en del böcker jag ännu inte läst, och en del av de olästa böckerna har jag glömt att jag äger. Så det är också en trevlig skattjakt att botanisera i bokhyllan.

Jag tycker även om att hålla i riktigt gamla böcker, och fundera på vad de har varit med om. Dessa kan jag knappast hävda ägarskap över, det är snarare så att jag förvaltar dem. De är hundratals år äldre än mig, och kommer förhoppningsvis finnas kvar länge efter jag är död, begraven och bortglömd.

 Bokhyllan

 Bokhyllan och fåtöljenOvan: bokhyllan och läsfåtöljen.

Grammatik från 1674Ovan: min äldsta bok, från 1674. Tysk-fransk grammatik. Med ett knivhugg i.

Copyright Niklas Carlsson © 2013