Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · media : “Climategate”

Angående Climategate; det är givetvis besvärande att det finns indikationer på att forskningen inte är objektiv. Jag menar dock att det egentligen inte spelar någon roll – det finns ändå ingen tvekan om att vi måste minska vår miljöförstöring. Möjligen kan det ha inneburit att det blivit alldeles för stort fokus på koldioxid, när vi egentligen behöver ta ett helhetsgrepp på alla våra utsläpp. Världen är sällan så enkel att det endast är ett isolerat problem som (koldioxidutsläppen) som är boven i dramat.

Tajmingen för avslöjandet är onekligen intressant, man kan ana att någon suttit på informationen ett tag, för att släppa det när det ger mest medial effekt. Precis som med grisuppfödningsskandalen, där filmerna släpps lagom till julskinkan (vilket givetvis inte ursäktar vanvården av grisarna).

Barometern har en ledarartikel om detta idag, där bakgrunden till skandalen beskrivs.

Copyright Niklas Carlsson © 2013