Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · FN : FN-dagen 2009

24 oktober är som bekant FN-dagen, en högtidsdag för oss alla som är engagerade i FN och internationell politik. Igår, 23 oktober, var jag på Jenny Nyströmsskolan och informerade om FN och Svenska FN-förbundet. Det visade sig att det fanns en hel del intresserade gymnasieelever. Jag hoppas att några väljer att bli medlemmar! I dagens Östran kan man läsa om skolans firande av FN-dagen, och en intervju med mig. Tyvärr har Östran inte lagt ut intervjun på hemsidan. Det finns dock en intervju med några elever.

Idag är det FN-dagen, och FN-flaggan vajade över Kalmar.

DSC05535

Idag, på FN-dagen, har jag under eftermiddagen stått utanför ICA MAXI och informerat och samlat in pengar till skolmat i fattiga länder (inom FN-förbundets kampanj “Skolmat blir kunskap”). Du kan också bidra direkt via nätet, klicka på bilden nedan! En skolmåltid för ett barn kostar bara 2 kronor.

Skolmat blir kunskap

Copyright Niklas Carlsson © 2013