Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · foto : Frankrike – boendena

Vi var en vecka i Frankrike. Först tre nätter på Le Regent Montmartre i Paris. Ett helt ok budgethotell, där jag beställde ett rum på femte våningen med utsikt över katedralen SacréCœur (det heliga hjärtat). Katedralen byggdes kring förra sekelskiftet, och har en intressant historia kopplad till revolutionärer i 1870-talets Pariskommun (de sista sköts på platsen). Hitler tyckte katedralen var gräslig, själv tycker jag den är vacker både utvändigt och invändigt. Dessutom är det en magnifik utsikt över Paris från katedralen.

DSC04326 DSC04336

DSC04334

Nästa två nätter bodde vi på Le Manoir de Juganville i Normandie (hemsk hemsida, underbart ställe). Det ligger fem kilometer från byn Sainte-Mère-Église som är välkänd för alla som är intresserade av andra världskrigets historia. Den stackars fallskärmssoldaten John Steele från 82 Airborne blev där hängande i sin fallskärm på kyrktornet i två timmar medans hans kamrater nedgjordes av tyskarna. Han tillfångatogs, men rymde. Jag pratade med vår värd, som berättade att deras gård Juganville var ockuperad av tyskarna under kriget, och ägarfamiljen fick bo i ett enda rum medan soldaterna tog över resten.

Vi bodde i “tornrummet”, som var gigantiskt – över 40 kvadratmeter. Väldigt fint! Chantal och Pascal Jean är mycket vänliga och trevliga värdar (och talar f.ö. bra engelska). Bra rum, vackra omgivningar och mycket bra frukostar. Rekommenderas!

 

DSC04836DSC04823

DSC04829DSC04797

DSC04816DSC04970

De sista två nätterna bodde vi återigen i Paris, i det tjusiga 7:e distriktet öster om Eiffeltornet. Vi hyrde en trivsam liten vindsvåning genom företaget Paris Perfect. De hade verkligen lyckats med att få till en hemtrevlig känsla; upplevelsen var mer som att låna en lägenhet av en god vän än att hyra en av ett företag. I området finns många bra restauranger, bagerier och vackra byggnader. Fönstrena var tyvärr riktade lite åt fel håll för att man skulle se Eiffeltornet ordentligt, man fick luta sig ut lite. På den nedre högra bilden ser man “vårt” hus till höger.

 

DSC04990DSC04992

DSC05305 DSC05301

DSC05009DSC05296

Copyright Niklas Carlsson © 2013