Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · EU : Socialdemokraterna spär på politikerföraktet

Socialdemokratin verkar ha en osedvanligt utvecklad förmåga att välja dåliga företrädare som gör uttalanden som ökar politikerföraktet. Mona och Wanja har under de senaste månaderna radat upp dumhet efter dumhet, och visar ett stort förakt för sina medlemmar och väljarna.

Tyvärr är inte toppkandidaten till Europaparlamentet, Marita Ulvskog, bättre. Hon jämför utländska arbetare som kommer hit till Sverige för att arbeta med “människohandel”. Det är oerhört respektlöst mot arbetarna, men också mot de människor som faktiskt är utsatta för människohandel – människor som transporteras till främmande länder för att ofta vara sexslavar. Att jämföra frivilliga arbetare som kommer hit för att tjäna en hacka helt i enlighet med regler och avtal med sexindustrins slavarbetare är vansinnigt, respektlöst och förbannat korkat.

Företaget som Ulvskog riktat sin kritik mot, www.hyrlett.se, har efter detta smutsiga angrepp fått rasistiska hotbrev. Detta kommenterar Ulvskog hånleende rakt in i TV-kameran med “Ja, he he, vad ska jag säga. Jag får många hotbrev.” Cyniskt och egocentriskt.

Copyright Niklas Carlsson © 2013