Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · EU : Sanningen om motståndet mot lettiska byggjobbare

image

Sossarna och fackpamparna pratar om “människohandel” och att de stackars lettiska byggarbetarna som kommer hit till Sverige och arbetar behandlas illa och inte får ordenlig lön. I solidaritetens tecken kräver de svenska kollektivavtal för dessa letter. Oturligt nog för ledningen finns det andra inom facket som säger vad det egentligen handlar om – protektionism! Här är Helena Hägg från Byggnads avdelning 25, som i SVTs Rapport igår avslöjar vad det handlar om.

“Go home!” skrek Byggnads till de lettiska arbetarna vid skolbygget i Vaxholm för fem år sedan – uppenbarligen har ingenting ändrats sedan dess.

image

På den här bilden ser vi Johan Lindholm som är ordförande för Byggettan. Han försöker framhålla den officiella linjen, om att han vill skydda de lettiska byggjobbarna “som behandlas som boskap”. Jag anar att han inte är så förtjust över att Helena Hägg fick uttala sig i samma tv-reportage och sade sanningen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013