Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : “toppkandidat från länet röstskolkade i EU-valet”

P4 Kalmar hade som toppnyhet imorse att jag inte röstade i valen till Europaparlamentet 1999 och 2004. Varför jag inte röstade 1999 vet jag inte – jag var 19 år och var inte alls lika politiskt engagerad som jag senare blivit. 2004 hade jag för avsikt att rösta, men var sedan utomlands när valet genomfördes. Givetvis borde jag ha ordnat det genom att rösta på annat sätt, men ibland gör man misstag.

Däremot har jag röstat i alla andra val jag haft rösträtt i – kommunalval, landstingsval, riksdagsval och EMU-omröstningen från 1998 och framåt. Det är oerhört viktigt att använda sin rösträtt för att inte lämna “walk-over” till odemokratiska partier eller enfrågepartier.

En eloge till Sveriges Radio för sitt journalistiska grävande, det var ett bra reportage. Vid halv åtta-nyheterna imorse ägnade sig nyheterna i P4 Kalmar hela 2,5 minut åt detta, och jag fick möjlighet att förklara varför jag inte röstat och framhålla vikten av att använda sin rösträtt. Samtidigt körde Ekot ut samma nyhet på riksnivån men med toppkandidater, bland annat Moderaternas andranamn.

Man kan lyssna på inslaget här.

Copyright Niklas Carlsson © 2013