Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · New York : Personlig upplevelse av amerikansk sjukvård

Jag har nu haft det tveksamma nöjet att personligen åtnjuta den amerikanska sjukvården. På grund av en svårtartad matförgiftning i kombination med tämligen avancerade komplikationer fick jag åka ambulans till sjukhuset och vara inlagd ett dygn. Sex liter dropp och femtielva mediciner senare är jag nu åter på fötter, och vilar ut på hotellet.

Några reflektioner;
1. Jag har fått underteckna över 20 olika dokument, som jag inte haft en chans att studera närmare. Med andra ord har jag ingen aning om vad jag skrivit på.
2. Jag har blivit undersökt av minst 10 olika doktorer.
3. Jag har aldrig varit kopplad till så många maskiner samtidigt som jag var nu.
4. Jag är väldigt glad att jag har en bra reseförsäkring, för dygnskostnaden för att ligga på sjukhus här är 2500$, alltså ungefär 20 000 kr per dygn.
5. Vården var bra, de visste vad de gjorde.

Ja, så nu har jag provat det också.

Copyright Niklas Carlsson © 2013