Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · EU : Folkmordet på Armenierna 1915

Det Ottomanska riket (som sedan i något modifierad form blev Turkiet) genomförde 1915 ett folkmord på den armeniska befolkningen i landet. Detta är fullständigt tabu i Turkiet, där man kan bli åtalad om man pratar om det. Detta har gjort forskningen kring folkmordet mycket svår, och det har varit besvärligt att uppskatta omfattningen på illdådet.

Nu har det dock framkommit ett dokument som tillhörde inrikesministern i det Ottomanska riket under den aktuella tiden. Där kan man se att den armeniska befolkningen minskade med 900 000 personer från 1915 till 1916.

Läs mer om detta på Världen i Fokus blogg.

Att det moderna Turkiet förnekar folkmordet är ytterligare en anledning till varför jag anser att de inte hör hemma i EU. Inte än på länge, i alla fall. Jag har skrivit fler anledningar i ett tidigare inlägg.

Copyright Niklas Carlsson © 2013